måndag 6 november 2017

Choklad-lakritsefterrätt

Mums. Chokladsmak och sötlakritssmak och enkelt var det att göra. Flarnen är gjorda av "Kick" och misslyckade maränger.
Ingredienser:
6 portioner chokladpudding (pulver) gjord på 5 dl mjölk
1 l lakritsyoghurt (hittade min på Coop)
2 st kicks-kola
misslyckade maränger (för hög värme)
3 msk lakritsströssel

Gör så här:
Gör dina misslyckade maränger eller så gör du lyckade och använder dem. Köper färdiga? Kanske krossar dem över efterrätten?
Häll chokladpuddingssmeten i skålar och ställ lutande för att de ska stelna snyggt.
Skär varje kicks i 5 bitar och lägg på plåt. De flyter ut så lägg bara 5 bitar utspridda på en plåt. Grädda i 225 grader i 3-4 minuter. När de bubblar och är helt smälta tar du ut dem och låter dem kallna och hårdna.
Häll lakritsyoghurt på chokladpuddingen och garnera med lakritsflarn, maräng och lakritsströssel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar