lördag 12 maj 2018

Dillkött

Mmmm, barndomsminnen från då mormor bjöd på detta. Hennes var definitivt godare men man gör ju så gott man kan... 4 portioner
Ingredienser:
6-800 g kalvhögrev
salt
svartpeppar
2 msk smör
1,5 l vatten
salt
svartpeppar
2 dl dill
0,5-1 dl vetemjöl

Gör så här:
Putsa köttet och salta och peppra.
Stek det gyllenbrunt i smöret.
Lägg i gryta och häll på vatten.
Låt koka i 1,5h eller mer. Känn så att köttet är mört.
Salta,peppra och ta i klippt dill.
Blanda mjöl med vatten i en shaker.
Häll ner i grytan och rör om under tiden.
Låt puttra en stund till så att såsen tjocknar.
Smaka av och servera med kokt potatis och andra tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar