onsdag 26 september 2018

Empanadas

Detta är centralamerikas svar på våra piroger. Lite annorlunda smak när det är oliver och lite annan kryddning på färsen. De blev också lite torra men det fungerade tillsammans med sallad. Ca 15 st små.
Ingredienser:
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl olja
1,5 dl mjölk
3 gula lökar
200 g färs
3 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 tsk paprikapulver
1 krm kryddnejlika
0,5 del vatten
1 msk tomatpuré
10 st gröna oliver


Gör så här:
Blanda ihop degen, mjöl, bakpulver, salt, olja och mjölk och låt degen stå medan du steker färsen.
Skala och finhacka löken, skala och riv vitlöken och stek lök med färs i olja. 
Krydda och ha i tomatpuré krossade tomater, vatten och hackade oliver. Låt steka tills vätskan är så gott som försvunnen.
Kavla ut degen och skär trekanter som du lägger fyllning på och viker över deg och förseglar. 
lägg på plåt och gratinera i 200 grader i 20 minuter.
Servera med någon sås eller med sallad som jag gjorde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar