söndag 9 september 2018

Kladdkaka med jordnötter och choklad

Denna kaka blev godare dagen efter så gör den i god tid. ca 15 bitar.
Ingredienser:
200 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
4 ägg
3 dl mjöl
200 g dumlekolor
1,5 dl jordnötter
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad

Gör så här:
Smält smöret och blanda med socker.
Rör sedan ner vaniljsocker, kakao, ägg och mjöl och vispa smeten smidig.
Fördela i en form ca 35x25 cm och grädda i 30 minuter i 175 grader.
Låt svalna.
Smält den mörka chokladen och blanda ner jordnötterna däri.
Fördela ovanpå kakan.
Smält den ljusa chokladen och ringla ovanpå.
Ställ in i kyl tills den ska ätas.
Smaka gott även utan grädde. Mäktig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar