onsdag 10 oktober 2018

Harissatorsk från Afrika

Ja, det ser ju lite rörig och tråkigt ut men smaken var faktiskt god. De här afrikanska smakerna i kryddningen...4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk olja
2 klyftor vitlök
1 msk kanel
2 tsk spiskummin
1 krm chili habanero
1 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 konserv krossade tomater ( á400 g)
2 dl vatten
1 msk fiskfond
50 g hackade aprikoser
500 g vit fisk ( jag tog flundra)

Gör så här:
Fräs skalad, hackad lök, riven vitlök och strimlad paprika i olja i en stekpanna.
tillsätt kryddor, krossade tomater, vatten, fond och hackade aprikoser. Låt puttra en liten stund.
Skär fisken i bitar och låt puttra med några minuter. Smaka av.
Servera gärna med couscous.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar