onsdag 17 oktober 2018

Långpannevetekaka med jordgubbar

Nehej, nu blir det kanske inte recept varje dag ett tag. Året ut kommer det att bli onyttiga recept men från årskiftet kommer nyttiga recept som utgår från konceptet clean. 
Här kommer i alla fall ett recept på en kaka som jag bjöd på vid ett konferenstillfälle på jobb. Formen har jag köpt på Claes Olsson och den har ett bra lock med handtag för enkel transport.
Ingredienser:
25 g jäst
2,5 dl mjölk eller matlagningsgrädde
80 g smält smör
0,5 dl ljus sirap
1 krm salt
2,5 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
0,5 ägg
ca 7 dl vetemjöl

80 g smör
3/4 dl socker
30 jordgubbar
0,5 ägg
pärlsocker

Gör så här:
Blanda mjölk och smör och se till så att det är ca 37 grader.
Fördela och lös jästen i mjölkblandningen. Jag gjorde detta direkt i min assistent.
Häll i övriga ingredienser och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa i 45 minuter.
Blanda rumstempererat smör med socker.
Fördela i en smörad ugnsform.
Tryck hål som du fyller med smör-sockerblandningen och trycker i en jordgubbe överst.
Pensla med ägget och strö över pärlsocker.
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar