lördag 12 oktober 2019

Kikärtsgryta med spenat á la India

Varför har jag inte upptäckt kikärtor tidigare. Jag skulle kunna äta detta varje dag. Det går ju att variera så mycket men det är också enkelt att ta i olika maträtter för att göra dem matigare. 


Ingredienser:
2 msk rapsolja
1 tsk senapsfrön
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk ingefära
4 dl passerade tomater (1 konserv)
3 dl vatten
6 dl kikärter (2 konserver)
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
250 g babyspenat

Gör så här:
Värm upp olja i en kastrull och ta i senapsfröna. Låt dem vara tills de börjar "poppa".
Ta i skalad och hackad lök och riven ingefära och vitlök och låt brynas lite.
Häll över vatten och tomater och låt koka upp.
Ta i kikärtor och kryddor och vänd ner spenaten.
Låt puttra tills du är nöjd med spenatens koncistens. 
Smaka av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar