Ingredienser:
1,5 dl sirap
3 dl brunt farinsocker
200 g smör
2 ägg
1,5 tsk nejlikor
1 tsk pomeransskal
8 dl vetemjöl
1,5 tsk bikaronat
Gör så här:
Koka upp sirapen och häll den över socker och smör. Rör om tills smöret smält och allt har blandat sig.
Blanda i resten av ingredienserna. Var försiktig med mjölet så det inte blir för mycket. Degen ska vara tjock men ändå lös. Den ska alltså inte vara som en färdig pepparkaksdeg.
Lägg gärna degen i en påse för att lättast få fram den när den ska användas. Jag hade den i en skål och det är svårt att få loss den sedan.
Låt stå svalt i minst 8 h.
Mjöla bakbord och deg och kavla ut (ta omgångar av degen annars blir det för stora bitar att hantera).
Ta ut pepparkakor med formar och lägg på plåt.
Grädda i 200 grader i ca 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar