Detta italienska platta smaksatta bröd passar också suveränt till grillat. Välj själv vad du ska peta ner i det. Här tog jag fetaost och coctailtomater. Familjen knorrade lite över tomaterna då de inte gillar varma tomater som ju får en lite annorlunda smak.
Ingredienser:- 1/2 paket jäst
- 3 dl vatten, fingervarmt
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk flingsalt
- 1,5 msk honung
- 8 dl vetemjöl
- olivolja
- flingsalt
- körsbärstomater
- 1 st fetaost, tärnad
- rosmarin
Gör så här:
Lös jästen i vattnet och blanda sedan ner olja, salt och honung
Blanda ner mjölet och knåda degen smidig.
Låt jäsa i 30 minuter.
Smörj in en braspanna med olivolja.
Knåda och kavla så att den täcker braspannan.
Låt jäsa i 30 minuter.
Stoppa i feta och tomater.
Pensla med olja och strö över rosmarin och flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar