fredag 7 september 2018

Foccacia

Detta italienska platta smaksatta bröd passar också suveränt till grillat. Välj själv vad du ska peta ner i det. Här tog jag fetaost och coctailtomater. Familjen knorrade lite över tomaterna då de inte gillar varma tomater som ju får en lite annorlunda smak. 
Ingredienser:
  • 1/2 paket jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1,5 msk honung
  • 8 dl vetemjöl
  • olivolja
  • flingsalt
  • körsbärstomater
  • 1 st fetaost, tärnad
  • rosmarin

Gör så här:
Lös jästen i vattnet och blanda sedan ner olja, salt och honung
Blanda ner mjölet och knåda degen smidig.
Låt jäsa i 30 minuter.
Smörj in en braspanna med olivolja.
Knåda och kavla så att den täcker braspannan.
Låt jäsa i 30 minuter.
Stoppa i feta och tomater.
Pensla med olja och strö över rosmarin och flingsalt.
Grädda i 20 minuter i 220 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar