onsdag 5 september 2018

Indisk lax tikka

Åh, det här var mumsigt även om det inte var så vackert. Kryddigt och smakrikt. 4 portioner.
Ingredienser:
4 laxfiléer á 125 g
1 dl yoghurt
1,5 msk currypasta Tikka masala
3 dl okokt ris
0,5 blomkålshuvud
1 rödlök
1 tsk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 tsk gurkmeja
1 msk hummerfond
65 g spenat

Gör så här:
Lägg laxfileér i en ugnsform.
Blanda yoghurt och currypasta och bred detta över laxen.
Gratinera i 200 grader i 15 minuter.
Koka riset nästan klart.
Dela blomkålen i buketter och koka i saltat vatten i 5 minuter.
Hacka lök och stek i olja.
Lägg även ner vitlök och kryddor och låt detta steka med löken.
Lägg i blomkål efter att du silat bort vattnet.
Häll bort ev vatten från riet och häll i även detta och fond i stekpannan.
Vänd ner spenaten.
Servera blomkålsriset med laxen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar