söndag 11 november 2018

Choklad- och lakritskaka

Denna kaka skulle inte varit så länge i ugnen. Nu blev den segtorr istället för segsmarrig. Eller så kan man ha en mindre form så att kakan blir högre? ca 10-12 bitar
Ingredienser:
150 g mörk choklad
50 g smör
5 stänger kick
3 ägg
2,5 dl socker
1 dl vetemjöl
3 dl kakao
1 tsk bakpulver
3 dl solrosfrö

Gör så här:
Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull. Låt svalna något.
Vispa socker och ägg poröst.
Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao.
Klipp ner kick i småbitar.
Blanda även ner smörblandningen och fröna. Rör  om till en smidig smet.
Fördela i en smörad form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
Pudra över kakao när kakan svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar