söndag 18 november 2018

Lime- och kokoskaka

Gillar du syrligt och med mycket kokossmak så är detta kakan för dig. Själv var jag inte överförtjust. Baka halva satsen i en springform eller denna i en braspanna. Ca 20-25 bitar
Ingredienser:
300 g smör
200 g vit choklad
6 ägg
2 dl socker
2 dl farinsocker
2 lime, cest och saft
2 tsk vaniljpulver
3 dl riven kokos
6 dl vetemjöl

4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl socker
2 dl kokos
2 lime, cest och saft

Gör så här:
Smält smöret och chokladen och låt svalna något.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop allt till kaksmeten och rör tills den är jämn och smidig.
Fördela i en smörad form och grädda i 200 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna först ute och sedan i kyl.
Vispa grädden och vänd ner de övriga ingredienserna. Fördela över den kalla kakan.
Strö över mer kokosflingor eller kokoschips om du vill göra kakan lite mer dekorativ.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar