Denna rätt går att förbereda redan dagen innan så att du kan få det lugnt och skönt när gästerna kommer. 8 personer.
Ingredienser:ca 2 kg oxfilé
Grillkrydda
2 msk smör
3 smördegsrullar
3 dl svamp- och lökstuvning
1 ägg
Gör så här:
Putsa köttet och skär i lagom stora bitar.
Krydda med grillkrydda och bryn runt om i en stekpanna.
Lägg på plåt och grädda i 200 grader till innertemperaturen är 55 grader för blodigt och lite varmare för medium.
Ta ut köttet och lägg i aluminiumfolie i 10 minuter. Lägg sedan in i kylen så att det blir helt kallt.
Bred ut smördegen och lägg på stuvning i en sträng mitt på.
Lägg på köttet och vira in med smördegen.
Lägg med skarven ner och pensla med ägg.
Grädda i 200 grader i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar